Què saps de la teva marca o identitat?

1. La marca és l’actiu intangible més valuós que tenen les empreses…

Desenvolupar un estil corporatiu propi i únic, és absolutament essencial per obtenir un avantatge diferencial que permeti gravar en la ment dels clients, l’excel·lència de la companyia, marca  o producte.

Tots nosaltres (professionals o no del màrqueting) hem vist i veiem (conscientment o no) el poder de les marques i la seva influència. La paraula -marca- és d’origen grec i significa: tret, empremta o grafisme, que s’assumeix com a signe singular que distingeix una cosa d’una altra). La materialització d’aquest tret o emprempta, és la identitat corporativa.
 
splash dlk1
 

2. La identitat és la manifestació física de la teva marca i el primer pas perquè et triïn!

La imatge de marca o imatge corporativa es refereix a com es percep una companyia o producte. La creació d’una imatge corporativa és un exercici en la direcció de la percepció: Personalitat de la marca, valors, actitud, imatge i conjunt d’elements gràfics que la defineixen, accions publicitàries, de màrqueting, qualitat del producte, servei o activitat, costos i una infinitat de factors que interconnectats conformen una imatge mental en cada un de nosaltres.

a). La identitat corporativa és el que pretén ser i la filosofia que segueix per aconseguir aquests objectius.

El mercat actual compta amb tantes marques i tants productes que els usuaris acabem saturats. Al final, per a cada sector hi ha infinitat de marques, per tant, ja no importa tant el que es fa (els productes i serveis), sinó com es fa (l’estil), expressant el que són (personalitat, gustos i cultura), atributs que la defineixen i la forma de comunicar-ho (imatge&comunicació de marca). 

Així doncs, des de la manera en què venen els seus productes a la forma en què els empleats atenen en el sector retail i el petit comerç…Tot compte, tot comunica. Així doncs, quin és l’objectiu en l’actualitat? La meta és, sens dubte, existir en la ment del públic. La forma d’aconseguir-ho és crear una imatge de marca que sigui capaç de generar aquest missatge de forma implícita.

b). La identitat visual és la traducció simbòlica de la identitat corporativa.

Es tracta de crear una simbologia que aglutini els principals trets d’una marca en una sola imatge i facilitar el seu reconeixement a través de totes les manifestacions possibles.
La identitat visual corporativa és una extensió de la pròpia identitat d’una marca. Actualment resulta imprescindible per al seu èxit i consolidació en el mercat. Per això, comptar amb professionals que sàpiguen aportar un valor diferencial a aquest procés sempre és recomanable per abordar-lo amb garanties.
 
[ulp id=’k3gWjurQY9M4e4cX’]
 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *